Skip to content
Veterinair natuurgeneeskundige voor Abcoude en omstreken:‭+31(0)636004281 ‬

Grote schoonmaak

Na een bevalling kan het raadzaam zijn om de uterus of baarmoeder van een dier een handje te helpen om weer in conditie te komen. PUUR druppels o.b.v. Kuisboom (Agnus castus), Rode zonnehoed (Echinacea purpurea), Troszilverkaars (Cimicifuga racemosa) en Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris) ondersteunen en helpen mee aan een schone baarmoeder na de bevalling. Na langdurige loops-, krols- of hengstigheid kan dit middel de periode van bloedverlies verkorten. 

Baarmoeder weer gezond 

De zoogtijd vraagt al veel energie van een moederlichaam. Daarom is het zo belangrijk om ongemakken na een bevalling zo veel mogelijk te beperken en complicaties te voorkomen. Je wilt dat je dier snel weer de oude is. Bovengenoemde fytotherapeutische druppel ondersteunt dit proces. Complicaties aan de baarmoeder na een bevalling kunnen ernstig zijn. Neem daarom nooit een risico en blijf niet te lang zelf dokteren als je vermoedt dat er iets mis is gegaan tijdens de bevalling. Schakel op tijd een dierenarts in. Dat een pup of kitten achterblijft in de baarmoeder na een bevalling, is helaas geen uitzonderlijke situatie. 

Mag het wat vlotter?

Zeker bij honden en katten, als er sprake is van de geboorte van een groot aantal puppy’s en kittens, kan het voorkomen dat de kracht van de weeën tijdens de bevalling een duwtje in de rug kan gebruiken. Deze druppel ondersteunt de uitdrijving. Zo wordt het de moeder net even wat gemakkelijker gemaakt om de grote bevallingsklus te klaren. Probeer je je zelf maar eens voor te stellen hoe het zou zijn om acht baby’s in een keer te krijgen…dan is alle hulp om dit tot een goed einde te krijgen welkom. Toch?

Loops, krols of hengstig   

Net als bij vrouwen verloopt ook bij teven, poezen en merries hun periodieke vruchtbare periode niet altijd even vlekkeloos. Pijn, heftigheid en een langere duur, kunnen een dier behoorlijk in de weg zitten. Bij onvoldoende weerstand, een vuile omgeving en niet goed sluitende vulva zijn de dames bevattelijker voor ongemakken. De samentrekkende eigenschappen van deze druppel ondersteunt een normaal verloop van de loops-, krols- of hengstigheid.

Ook bij schapen

Verrassend genoeg wordt dit product door boeren vaak ingezet in de lammerentijd. Dat was niet direct de doelgroep die NML health voor ogen had bij de ontwikkeling van de druppels. Maar natuurlijk zijn wij heel erg blij met de positieve feedback dat het ook bij schapen een vlotte bevalling ondersteunt. Geen groter feest dan dartelende lammetjes met een blije en gezonde moeder ernaast in de wei. Laat het voorjaar maar beginnen!

Wanneer geef je deze druppels?

De druppels doen hun werk het beste als ze al tijdens de bevalling worden gegeven. Drie keer een toediening van de aanbevolen dosering met een tussentijd van een uur laat het beste resultaat zien. Na de bevalling kun je doorgaan met het geven van de druppels totdat de uitvloeiing uit de vulva weer helder is. Meestal is dat na een dag of drie, maar soms duurt het langer voordat de baarmoeder weer schoon is. Zie je dat de uitvloeiingen niet helder wordt maar bloederig en bruin blijft, schakel ook dan een dierenarts in.

Goede weerstand voor de kersverse moeder

Dracht, bevalling en zoogtijd. Wat extra ondersteuning is in deze periode geen overbodige luxe. Een toevoeging van Omega-3 visolie met de vetzuren EPA en DHA, verhoogt de weerstand en heeft een positieve werking op de ongemakken die het moederdier kan ervaren. Een vitamine- en mineralensupplement helpt een dier ook sneller herstellen. Een druppel op basis van Saffraan (Crocus sativa), Vleeskleurige passiebloem (Passiflora incarnata) en Hop (Humulus lupulus) ondersteunt het dier mentaal tijdens de bevalling. 

Natuurgeneeskunde Dietske Dijkman legt in dit filmpje uit waarom zij deze druppel op stal heeft tijdens lammertijd:

Deze blog verscheen eerder op NMLHealth.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top