skip to Main Content
Veterinair natuurgeneeskundige voor Abcoude en omstreken:‭+31(0)636004281 ‬
Bijen zorgen voor 80% van de bestuiving ter wereld. Daar moeten we zuinig op zijn...

.............................

Wij leggen bijenstroken aan bij u op elke gewenste locatie in een straal van 40 km rondom Abcoude!

In de zoektocht naar stuifmeel en nectar kunnen we onze bijen zeker een handje helpen. Daarom leggen wij bijenstroken aan. Wij kunnen het geheel aanbieden, maar voor enkel advies of zaden bent u ook welkom.

In de bloeiperiode zullen er een 40-tal in het wild levende bijensoorten en andere nuttige insecten, zoals lieveheersbeestjes, zweefvliegen of gaasvliegen langs trekken. Ook zullen er meerdere mooie vlinders op af komen. Hieronder leest u hoe we dat hebben gedaan en van welke zaden wij gebruik hebben gemaakt. We hebben ook foto’s van de bloemen met uitleg vermeld zodat u op zoek kan gaan als de bloemen zijn uitgekomen. Het zal een waar insectenwalhalla worden, daar wordt toch iedereen gelukkig van? Wij hebben gebruik gemaakt van Bio-Ron Multi mengsel 2 (Tubinger) Blije bijen zaden – nectar bloemen en kruiden. Dit is een 1 jarig mengsel. U kan dit bestellen via Dierenwerkplaats.

 

Bijenstrook dierenwerkplaats

Bijenstroken zijn in alle opzichten fantastisch: ze vormen een optimaal klimaat voor insecten, zijn prachtig om naar te kijken en ruiken heerlijk!

Back To Top