Skip to content
Veterinair natuurgeneeskundige voor Abcoude en omstreken:‭+31(0)636004281 ‬
Ik voel dieren aan waardoor zij mij snel hun vertrouwen geven

Natuurgeneeskunde Silverlinde

Een veterinair natuurgeneeskundig therapeut kijkt naar het totale beeld van het dier. Wat krijgt het te eten? Hoe vaak zijn de voedingsmomenten en hoe groot zijn de porties?
Hoe en waar slaapt het dier? Hoe ziet zijn of haar dag eruit? Zijn er stressfactoren? Welke symptomen laat het dier zien? En wat zegt het gedrag over zijn of haar mentale en lichamelijke toestand? Al deze componenten kunnen leiden tot verandering in gedrag en de oorzaak zijn van ziekte. De kunst is om te ontdekken waar en hoe je moet ingrijpen om de oorzaak van de klachten aan te pakken en de balans te herstellen. Zo kan het dier weer gezond worden.

Een natuurgeneeskundige van de opleiding Silverlinde is ook geschoold in de basiskennis van reguliere diergeneeskunde. Hierdoor kan er een goede inschatting worden gemaakt of er bij klachten gekozen moet worden voor de reguliere of natuurgeneeskundige weg. Meestal is het een combinatie, want veterinaire natuurgeneeskunde en reguliere diergeneeskunde zijn complementair en kunnen goed naast elkaar worden ingezet, zeker bij chronische klachten zoals darmproblemen en allergieën.

Dierenwerkplaats maakt gebruik van homeopathie, bachbloesemtherapie, aromatherapie, fytotherapie, celzouten, massage en TTouch/TTeam. Haar kennis van supplementen heeft Dietske vergroot toen zij als adviseur werkzaam werd bij NML health, ontwikkelaar en distributeur van natuurlijke supplementen en fytotherapeutische druppels.

Paarden

Dietske is bezig met de opleiding revalidatietrainer volgens het principe van 4DimensionDressage.
Ze wordt in 3 jaar tijd opgeleid door Karin Leibbrandt van Equicare-Plus. De manier van paardvriendelijk trainen is een prachtige aanvulling op haar jarenlange ervaring in de paardensport, waarbij zij in Ierland en Duitsland heeft gewerkt en getraind in grand-prix stallen.

Dietske: “Ik heb hier geleerd dat dieren alleen goed kunnen presteren als ze in balans zijn. Bij Dierenwerkplaats krijg je uitgebreid advies over de juiste samenstelling van het rantsoen en de manier van aanbieden in combinatie met een gezond bewegingspatroon voor paarden”
Karin Leibbrandt – Equicare-Plus

Honden en katten

De hondencursussen die Dietske heeft gevolgd zijn allemaal gebaseerd op het positieve beloningssysteem. Waaronder jachttraining bij Dogzchoaching in Amsterdam en clickertraining volgens de Martin Gaus methode in Loosdrecht.

Haar kennis over honden- en kattenvoeding heeft Dietske opgedaan bij een grote fabrikant van vers vlees voeding. Vervolgens heeft ze deze kennis verdiept en uitgebreid met verschillende cursussen en informatiebijeenkomsten. Dierenwerkplaats kan je ook adviseren over brokken en de beste keuze bij allergieën en intolerantie. Hulp bij het samenstellen van een volledige BARF maaltijd valt ook onder de mogelijkheden.

U kunt denken aan:

  • Revalidatietraining (4DimensionDressage)
  • Aromatherapie
  • Fytotherapie (kruiden)
  • Bachbloesemtherapie (planten)
  • Massage (TTeam methode)
  • Verzoring van uw dier op locatie

Wij kunnen u ook adviseren over uw grond of weidebeheer.

Back To Top