Skip to content
Veterinair natuurgeneeskundige voor Abcoude en omstreken:‭+31(0)636004281 ‬

Voeding - leefomgeving - gedrag - beweging - ontspanning - supplementen

Honden en katten

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de gezondheid van je kat of hond. Denk er aan hoe je woont en met wie, wat geef je je dier te eten, hoe was de start van je hond of kat, hoeveel bewegingsruimte krijgt je huisdier, hoe zit hij of zij in zijn vel? Elk dier is uniek in zijn of haar specifieke situatie.

Dierenwerkplaats neemt samen met de eigenaar al deze factoren onder de loep. Hieruit volgt een advies op maat dat aansluit op de behoeften van jouw hond of kat en wat past bij jouw mogelijkheden als eigenaar. Door op deze manier naar je dier te kijken kun je veel gezondheidsproblemen voor zijn, of als ze er al zijn kun je ze herstellen en genezen.

Voor welke klachten en problemen?

 • Honden kampen vaak met onverklaarbare jeuk, oorontstekingen, geïrriteerd tandvlees en verminderde weerstand. Huidproblemen, niezen en traanogen
 • Wondverzorging, traumaherstel, herstel na operatie, fysiek en mentaal
 • Blessures
 • Problemen met ontlasting en gewicht (diarree, obstipatie, vermageren, overgewicht)
 • Chronische problemen als terugkerende vlooienbesmettingen en parasitaire besmettingen zoals Giardia
 • Extreme aanhankelijkheid en jaloezie
 • Angst voor vuurwerk en/of harde knallen
 • Verlatingsangst
 • Katten met blaas en nierproblemen
 • Stress rondom bijvoorbeeld een verhuizing of zwangerschap
 • Schijnzwangerschap

Als u met uw huisdier in balans bent, heeft u samen het meeste plezier

Dietske

Portfolio praktijkvoorbeelden honden en katten

Hond met Giardia

We zijn ten einde raad!’ Dat was de hulpkreet van een eigenaar met een hond die besmet was met de parasiet Giardia. Keer op keer was het dier ervoor behandeld door de dierenarts, maar elke keer kwam de diarree na een poosje weer terug. De hond was broodmager, had een doffe vacht en werd gek van de jeuk.

Toen Dietske op huisbezoek kwam trof ze een doodongelukkige hond en dito eigenaar. Ze was getuige van de enorme spuitpoep. Het baasje was ten einde raad. De spanning in huis liep ook op omdat de kinderen niet goed reageerden op de zieke hond. De hond werd steeds nerveuzer. En kon door zijn jeuk en krampen geen rust vinden.

Dietske: “Dit kon zo niet doorgaan. De jeuk wees op allergie en de darmen moesten tot rust worden gebracht. Daarnaast had de hond ook duidelijk mentale ontspanning nodig.”

Behandeling:
Dietske adviseerde om langzaam van dieet te veranderen. Van hypoallergene brokken van de dierenarts naar graanvrije brokken naar gestoomd vlees tot uiteindelijk vers vlees speciaal afgestemd op deze hond. Op deze manier verdween de jeuk die was veroorzaakt door een irritatie van de darmen.

De darmflora had veel te lijden gehad van de vele antibioticakuren die de hond had gekregen om de giardia te bestrijden. Een langdurige kuur met probiotica en aromatherapie herstelde de balans in de darmen waardoor het immuunsysteem weer werd versterkt. Om de darmen minder aantrekkelijk te maken voor parasieten kreeg de hond een kuur met PUUR Parasitus. Verder schreef Dietske ook Bachbloesem druppels voor om de hond tot rust te brengen en hem minder gevoelig te maken voor prikkels van buitenaf.

Dietske: “In 4 maanden was de hond van zijn klachten af. Ik betrek bewust de omgeving bij de behandeling. Ik leerde de kinderen en de eigenaar anders om te gaan met de hond. Ook bij deze hond was het duidelijk: toen hij fysiek sterker werd, zat hij mentaal ook beter in zijn vel en kon hij veel beter met situaties omgaan.”

Back To Top