4.jpg


Voor educatieve doeleinden verzorgen wij kinderboererijen op locatie. Voor meer informatie kijkt u opWij zijn lid van de Vereniging van Beroepsbeoefenaars van Complementaire en Natuurlijke geneeswijzen voor Dieren

Om te zorgen dat ruiter en paard een perfecte combinatie vormen moet alles kloppen. Een kleine disbalans kan al voor grote gevolgen zorgen. Je kunt hierbij denken aan mentale vlakken zoals een verhuizing of een ruiter die niet lekker in zijn vel zit en dit overbrengt op het paard. 

De medische geschiedenis van het paard is een belangrijk aspect. Een paard dat regelmatig wordt ontwormd, af en toe wordt gesedeerd om naar de tandarts te kunnen en een antibioticakuur heeft gehad, bouwt in een korte periode een vervuiling op in het lichaam van synthetische stoffen die niet meer worden uitgescheiden. Dit stapelt zich op in de lever, wat kan zorgen voor overmatig urineren, vachtproblemen, een matte uitstraling of spierstijfheid. Als afstudeerproject heeft Dietske een scriptie geschreven hoe de sportpaarden met rugproblemen worden behandeld. Hierin zijn alle aspecten meegenomen die belangrijk zijn om een paard volledig in harmonie te laten functioneren. Daarbij heeft zij gebruik gemaakt van reguliere kennis die zij opdeed in een paardenkliniek, manueel therapeut en revalidatiekliniek speciaal voor paarden. De natuurgeneeskundige visie is uitgebreid benoemd, want juist de combinatie van deze 2 aspecten zorgen ervoor dat een paard met complexe problemen de kans krijgt in zijn totaliteit te genezen. Mede dankzij dit project en jarenlange ervaring in de paardensport kan Dierenwerkplaats op een breed gebied problemen oplossen waar paarden mee te maken krijgen.

 

U krijgt passend advies met bijbehorende middelen.

 


Bijen zorgen voor 80% van alle bestuiving in de wereld. Om ze te helpen leggen wij bijenstroken aan en leveren we hiervoor de bonodigdheden. Lees meer...Copyright © 2021 dierenwerkplaats.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Hier kunt u onze algemene voorwaarden downloaden